Otpustili ga posle 12 godina lojalnosti jer je radio prekovremeno!

U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu”, jer se nije upisao da je došao, a pravio je porudžbine, menjao cene ili popunjavao palete proizvoda.

Jedan radnik iz Barselone sa 12 godina staža u firmi otpušten je zato što je bio suviše vredan, a konkretno zato što je dolazio na posao ranije da pripremi prodavnicu za otvaranje.

Radnik se obratio sudu i traži da se vrati na posao.

Kako prenosi španski dnevnik “El Pais”, vredni radnik Žan P. stizao je na posao najmanje sat pre početka smene i “počinjao da sprema prodavnicu za otvaranje”. U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu”, jer je Žan, bez da se upisao da je došao na posao, “pravio porudžbine, menjao cene ili popunjavao palete proizvoda”.

Katalonska filijala jednog nemackog lanca supermarketa navela je kako se na snimicima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi “izmedu 49 i 87 minuta” radeci, a da se nije upisao da je došao na posao.

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na placanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu, prenosi “Blic”.

Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca sudu s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražeci da ga vrate na posao.

Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe na posao i da je to radio zbog toga što je u prodavnici prethodno uradena reorganizacija i što je bilo potrebno dodatno vreme da se prodavnica spremi.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *